1. Større variasjon på menyen
2. Raskt og enkelt
Frosne grønnsaker passer perfekt inn i en hektisk hverdag på kjøkkenet. Takket være lang holdbarhet, kan du enkelt lage og servere sunne og gode lunsjer, middager eller lekre supper. Sørg for at du alltid har noen poser med frosne grønnsaker eller fisk i fryseren.
3. Redusert matsvinn
Visste du at med fryst mat kan du redusere matsvinnet i ditt kjøkken? Det er jo både bra for kjøkkenbudsjettet og miljøet! Å fryse mat er en naturlig måte å bevare den på, og gir også lang holdbarhet. Dette gjør at maten ikke blir dårlig før du rekker å servere den. Det er også enkelt å ta ut det du trenger til hvert måltid – og legge resten tilbake til neste gang du trenger det. I tillegg er fryst mat bra fordi man ved å bruke fryseren smart, slipper å planlegge for mye i en hektisk hverdag. Grønnsakene er ferdig kuttet, og man kan velge blandinger med ulike grønnsaker som gjør at man enklere kan tilberede mat med mindre svinn.
4. Sunn økonomi
Full valuta for pengene er også en viktig fordel med frosne grønnsaker. Mange tenker fortsatt at frosne grønnsaker er dyrt, men husk at når du kjøper frosne grønnsaker kjøper du kun 100 % råvare! I tilegg sparer du tiden du ville brukt på å skrelle og kutte opp råvarene. Du behøver heller ikke kaste deler av grønnsakene du ikke får brukt. Bruk det du trenger, og putt resten tilbake i fryseren.
5. Fryser inn alt det gode
Å fryse ned grønnsaker er som å skru på naturens pauseknapp. Da fryses også den bakterielle aktiviteten, som ved romtemperatur vil bryte ned maten, og forringe næringsinnholdet. Frosne grønnsaker krever derfor heller ingen konserveringsmidler eller kunstige tilsetningsstoffer. Det er nettopp disse egenskapene som gjør dypfrysing til en av de beste bevaringsteknikkene, både når det gjelder hygiene og ernæring.