Frysetips
Fryseren er en helt naturlig måte å ta vare på maten på, og gir maten lang holdbarhet. Husk å bruke den aktivt i menyplanleggingen!
Uansett om du har en liten kafé eller driver et storkjøkken, lønner det seg å handle inn fryst mat - da kan du med enkle grep redusere matsvinnet. Les mer om fordeler med fryste grønnsaker her.
Har du noe på kjøla som begynner å bli på hell? Eller overskudd fra lunsj- eller middagsservering som du vet du ikke kommer til å servere dagen etter? Frys det ned! Da forlenger du holdbarheten og kan benytte det i retter ved en senere anledning.
Husk å fryse det ned i tett emballasje og merk det du fryser ned med innhold og dato. Ha system på det du har i fryseren, så er det enklere å ta det med i planleggingen.
PS: Husk at mat som er raskt fryst ned med avansert fryseteknologi, slik som Findus sine produkter, har bedre holdbarhet i fryseren enn mat du selv fryser ned.
Supper og gryteretter
Ost - både brunost og gulost
Rester av gulost kan fryses ned direkte i en tett pose. Riv det gjerne opp først. Bruk på pizza eller tacoen, eller til Mac & Cheese, toast eller panini.