Frityrskolen

Frityrskolen


Slik får du best resultat med fritering



"Sprø utenpå - myke på innsiden"

... Det er slik vi elsker pommes frites, fish & chips, og andre friterte produkter!

Er du usikker på hvordan du lager perfekt pommes frites? Trenger du tips til hvordan du skal fritere maten i din restaurant eller kantine?

Her får du våre 9 tips for best resultat når du friterer!

1. Hvilke produkter egner seg til frityrstekning?

Velg alltid forfriterte produkter. De avgir mindre vann, har mindre svinn og absorberer lite olje.

2. Bør man tine produktene på forhånd?

Produktene kan friteres direkte fra frossen tilstand.
Unngå å få overflødig panering i oljen ved å riste produktet lett først.

3. Hvilken tilberedningstid har produktene som skal friteres?

Tilpass tiden etter det produktet du skal fritere.
Rist kurven etter ca. halv tid for å få jevn farge.

4. Hvilken temperatur er optimal?

Riktig temperatur er viktig!
Ca. 170 grader er optimal temperatur for fritering, hold jevn varme.

5. Hvor mye kan vi ha i kurven?

Ikke fyll kurven for mye.
Husk at jo mer man fyller i kurven,
jo kaldere vil temperaturen i frityren bli.
Friteringstiden øker og produktene tar til seg mer fett.

6. Når er pommes fritesen ferdig?

Pommes fritesen er ferdig når de er gyllenbrune,
sprø på utsiden, varme og litt melne inni.
Sjømat er klar ved kjernetemperatur på 70 grader.

7. Hvordan kan man fjerne overflødig olje?

Lett risting av kurven fjerner overflødig olje.
Produktet blir best hvis det serveres omgående.

8. Bør man tilsette salt eller krydder i frityren?

Aldri ha salt eller krydder over frityren.
Salt og krydder virker nedbrytende på oljen
og korroderende på varmeelementer.
Unngå å henge kurven med pommes
frites over frityren i lang tid.

9. Hvilken olje bør man bruke?

Vi anbefaler fritering av våre produkter i Findus sine raps-baserte oljer. Det gir best resultat.
Husk at det er viktig med ren olje!