Fish'n Chips Gourmetfilet med brokkoli og ajvardipp
Ingredienser
Øk mengde
- 1500 gram
- Ertepure
- 1250 gram
- Smør75 gram
- Salt og pepper
- Remulade
- Kapers60 gram
- Sylteagurk60 gram
- Majones1,50 dl
- Persille1 ss
- Salt og pepper
Slik gjør du
Friter fisken i 5 minutter ved 180°C eller stek i konveksjonsovn i 15 - 20 min på 220°C.
Ha ertene i kokende vann med litt salt og kok i et par min. til de er gjennomvarme. Hell av vannet og kjør ertene med en stavmikser til passe grov konsistens. Tilsett smør (og eventuelt litt kjøttkraft) og kjør litt til. Smak til med salt og pepper. Varmes opp før servering.
Finhakk like deler kapers og syltet agurk og bland sammen med majones. Smak til med hakket persille og pepper. (Vil du lage majones selv kan du gjøre dette av 2 eggeplommer og 1ss sennep. Spe med solsikkeolje til ønsket konsistens. Smak til med sitron eller eddik og salt).
Friter Pommes Frites ved 170°C i ca. 3 - 4 min eller stek i konveksjonsovn; legg potetene i et tynt lag i bakk (perforert/hull). Stekes i forvarmet ovn på 230°C til gyllen farge. Tilpass tilberedningstid etter mengde.
Server Fish & Chips med ertepuré og remulade. For den autentsike Fish & Chips-opplevelsen drysser du over salt og eddik ved servering.