Falafelburger med rødbethummus
Ingredienser
Øk mengde
- 10 stk
- Burgerbrød10 stk
- Ajvarsaus10 ss
- Crispisalat2 stk
- Rødløk2 stk
- Store tomater2 stk
- Rødbethummus
- 100 gram
- Kikerter200 gram
- Tahini1 ss
- Hvitløk1 fedd
- Olivenolje1 ss
- Salt og pepper
- Rømme1 ss
Slik gjør du
Stek falafelburger i konveksjonsovn eller stekepanne. Konveksjonsovn/kombiovn: Legg på smurte brett og stek på 180°C i ca. 10-12 min. Stekepanne: Stekes i middels varm panne med nøytral olje. Snu et par ganger. Ferdig ved kjernetemperatur på 70°C.
Friter søtpotetbåtene i Findus rapsolje ved 170°C i ca. 4 min eller stek i konveksjonsovn: fyll i lave, smurte bakker og stek på 200°C i ca. 15 minutter. Tilpass steketiden etter mengde du tilbereder.
Kutt opp rødløk og tomat i skiver.
Kok rødbetene møre og kjøl ned. Kjør i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Rør inn litt rømme slik at det ser ut som to farger på sausen.
Anrett burgeren med skiver av rødløk og tomat, salat og ajvarsaus. Server med søtpotetbåter og rødbethummus.