Vegetar-juleboller med rødbesslaw
Ingredienser
Øk mengde
- 1,20 kg
- Havregryn1,50 dl
- Vann3 dl
- egg4 stk
- Soyasaus45 gram
- Allehånde, malt2,50 krm
- Nellik, malt1 gram
- Salt
- Hvit pepper
- Pepper
- <b>Rødbetsslaw:</b>
- 200 gram
- Løk60 gram
- Cumin, hel
- Tyrkisk yoghurt1 dl
- Majones1 dl
- Sennep2 ss
- Kål, strimlet800 gram
- Salt
- Hvit pepper
Slik gjør du
- 1. Bland sammen havregryn, vann og egg og la svelle i ca 4-5 minutter.
2. Bland inn formbar vegansk farse, soyasaus og krydder til en jevn røre og form til boller eller biffer.
3. Stek i rapsolje eller smør.
Rødbetslaw
1. Bland tinte rødbeter med løk og spisskummen til en jevn røre.
2. Bland rødbetblandingen med yoghurt, majones og sennep.
3. Bland inn strimlet kål og smak til med salt og pepper.
Tips!
Perfekt til julelunsj eller juletapas!