Kjøttfrie empanadas

Ingredienser

Øk mengde

  • 600 gram
  • Løk, hakket
    1 stk
  • hvitløk
    1 fedd
  • Rosiner
    2 ss
  • Sort oliven, hakket
    50 gram
  • Egg, hardkokte
    4 stk
  • Egg, til pensling
    1 stk
  • Spisskummen
    2 ts
  • Oregano
    2 ts
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Slik gjør du

  1. 1. Ta ut butterdeigen fra frys og la den tine.
  2. 2. Stek løk, hvitløk og den formbare farsen til den får en fin gylden farge, tilsett rosiner, oliven og krydder og surr dette lett sammen.
  3. 3. Ta bort fra varmen og ha i hakket egg og bland sammen.
  4. 4. Kjevle ut butterdeigen til den blir omtrent 1/3 større og stikk ut rundinger ca. 10 cm. 
  5. 5. Legg en skje med miksen på hver og brett sammen til en pirog/halvmåne.
  6. 6. Pensle med egg og stek på 180 grader i ca. 15 min.

Produkter i denne oppskriften