Veggieburger med ertekrem og grønnsaksfries
Ingredienser
Øk mengde
- 1 kg
- Brioche-brød10 stk
- 300 gram
- Smør1 ss
- Fløte0,50 dl
- Løk1 stk
- Tomat2 stk
- Crispisalat1 stk
Slik gjør du
Stek burgerene i forvarmet stekepanne (medium varm) med litt olje, ca. 3 min på hver side. Kan også friteres i ca. 4-5 minutter ved 170°C. Sjekk at burgerene er gjennomvarme (72°C) før servering.
Friter grønnsaksfries i rapsolje v/170 °C i 2 min, eller ovnsstek i lave bakker med bakepapir på 220 °C i ca. 10 min.
Varm brioche-brød etter anvisning på pakken.
Lag ertekrem ved å gi ertene et oppkok og sil av vannet. Ha i smør og fløte og kjør lett med stavmikser eller hurtigmikser. Den skal være litt grov i konsistensen. Smak til med salt og pepper.
Kutt opp rødløk og tomat i skiver.
Monter burgeren med salat, skiver av rødløk og tomat og ertekrem. Server med sprø grønnsaksfries.